lazer epilasyon pendik

Epilasyon

Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

“İstenmeyen tüyler” diye bir kavram var ve onlar gerçekten de hiç kimse tarafından istenmiyorlar. Bacaklarda, kollarda, yüzde, bikini bölgesinde, sırtta, ensede, hatta ellerin üzerinde olabilen bu istenmeyen tüylerle yaşamak ya da onlardan geçici olarak kurtulmak hiç de kolay değil. Tüylerden kurtulmak için ağda yapalım desek, uzamasını beklemek durumundayız ki uzama döneminde çok itici bir görüntü oluşuyor ve ağda yapmak gerçekten de çok acı veriyor. Jiletle temizlesek her gün ya da iki günde bir elimizde jiletle dolaşmak durumunda kalırız. Ayrıca jilet cildi tahriş eden, kılların çok daha sert çıkmasına sebep olan bir araçtır. Tüy dökücü kremler desek, hem istenen sonucu vermiyor hem de çok sık kullanmak gerekiyor. Tüm bu işlemlerin de hepsinin ortak özelliği ve de aslında en olumsuz yönleri hiç birinin tüylerden tamamen kurtulmayı sağlamıyor olmasıdır. Yani bunların hepsi geçici, kısa süreli çözümler sunuyor. Oysaki bizler ergenliğe girdikten itibaren neredeyse ölüme kadar bu tüylerle az ya da çok mücadele etmek durumundayız. Madem öyle bu istenmeyen tüylerden sonsuza dek kurtulmayı sağlayacak, daha az acılı ya da tamamen acısız, cilde zarar vermeyen epilasyon aşamasına geçmeliyiz.

İstenmeyen tüylerden tamamen kurtulma mucizesi olan epilasyon öncesinde bir ön görüşme yapılır ve uzman, kılların yapısı ve bulunduğu bölgeye dair bir inceleme yapar. Ardından işlem için randevu verir ve işlemden önce uzun olan tüyler jilet ya da diğer yöntemlerle kısaltılır ki verilen ışın direkt olarak kıl köklerine ulaşsın. Ancak bunun için kılların ağda gibi yöntemlerle kökten alınmaması çok önemlidir. Burada amaç sadece tüylerin boyunu kısaltıp görünür hale getirmektir.

Epilasyon seansında ilk olarak kişinin ten ve kıl rengine göre verilecek ışın değeri ayarlanır. Bu aşamada kıl kökünü etkileyecek en uygun dozu ayarlamak en önemli aşamadır. Genellikle ihtiyaca göre her bölgeye doz ayarlaması ayrı ayrı yapılır. Doğru ayarlama ve doğru yapılan bir işlemle en başarılı sonucu almak mümkündür.

Epilasyon kaç seans yapılır?

Epilasyonun seans sayısı kesinlikle işlemin yapıldığı bölgeye ve ihtiyaca göre değişmekle birlikte, genel olarak 4 – 8 seans arasında tüylerden tamamen kurtulmak mümkün olur. Epilasyonun uygulama süresi ve seansların sıklığı da kişinin cilt tonu ve yapısal özelliklerine, kılların durumuna göre değişir.

Epilasyon seansları kaç dakika sürer?

Epilasyon işleminin süresi işlem yapılan bölgenin büyüklüğüne göre değişebilmektedir. Minik bir bölge ise 5 dakikada biterken, tüm vücut epilasyon seansları 2 saat bile sürebilir.

Epilasyon seans aralıkları ne kadardır?

Uygulama yapılan bölgeden bölgeye değişmekle birlikte seans aralıkları 4 -8 hafta arasında değişmektedir.

Epilasyon kıllara nasıl etki eder?

Epilasyonda amaç kıl köklerini imha etmek ve bir daha kıl çıkmasını engellemektir. Bu amaçla kılların olduğu bölge ısıtılarak kıl kökleri yakılır. Kıl köküne gönderilen ve kıl kökü tarafından emilen enerji o alanda ısıya dönüşür. Bu sayede kılın kök hücresi yeniden büyüyemez ve istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulma mümkün olabilir. Epilasyonda bahsi geçen bu işlemler milisaniyeler içerisinde gerçekleşir. Epilasyonda tüylerin büyüme evreleri olan anajen, katojen ya da telojen aşamalarının göz önünde bulundurulması işlemin etkisi bakımından çok önemlidir.

Epilasyon hangi bölgelere uygulanır?

Epilasyon aslında vücutta istenmeyen kılların olduğu, kişinin kılların varlığından rahatsız olduğu göz çevresi ve kaş bölgesi hariç her bölgeye yapılabilir. Ancak epilasyon yapılmasına engel olabilecek herhangi bir hormonsal sorun mevcut ise mutlaka epilasyon uzmanı ile birlikte karar verilmesi gerekir. Bu bağlamda epilasyon kişinin ihtiyaç duyması durumunda; yüz, ense, boyun, kulaklar, koltukaltı, sırt, kalça, bacak, omuzlar, gövde, göbek, bel bölgesi, göğüs üstü, bikini çizgisi gibi alanlara uygulanabilir ve başarılı sonuçlar alınabilir.

Epilasyon kimlere yapılmaz?

  • Gri tüyleri olanlara,
  • Yeni güneşlenmiş ve aşırı bronzlaşmış kişilere,
  • Hiperpigmentasyon ve hipopigmentasyon eğilimi olanlara,
  • Tetracycline veya retinoidler gibi vücudu ışığa karşı hassaslaştıran ilaçlar kullananlara,
  • Herhangi bir cilt hastalığına sahip olan kişilere,
  • Kanser hastalarına epilasyon yapılması uygun değildir.

Epilasyon kimler için uygundur?

12 yaşını tamamlamış, tüy renkleri çok açık olmayan, epilasyon yaptırmaya engel teşkil edebilecek herhangi bir sağlık sorunu olmayan herkes epilasyon yaptırabilir. Ancak küçük çocukların ve çok ileri yaştakilerin epilasyon yaptırmamaları ya da en azından bir uzman doktora danışmaları uygun olur.

Tek bir seans epilasyon ile tüylerden kurtulmak mümkün müdür?

Epilasyon işlemlerinde ilk seansta ya da ilk 2 seanstan sonra farkı görmek mümkündür. Ancak tek seansla tüylerden tamamen kurtulmak söz konusu olamaz. Zaten epilasyon işlemleri de en az 4 seanslıktır. Çünkü her kıl kökü epilasyonun yapıldığı dönemde farklı evrededir ve tam olarak istenen verim olmayabilir. Şöyle ki, epilasyon seansının yapıldığı sırada gerileme döneminde olan kıllar olabilir, onlardan bir sonraki seansta verim almak söz konusu olabilir. Bu sebeple de tek seansta bütün tüylerin bitmesi mümkün olmaz, birden fazla seans gerekir ve ihtiyaç duyulan seans sayısı da her bölge için farklılık gösterir.

Epilasyon yaptırmaya karar verenler ilk olarak ne yapmalılar?

Kişi, yüz bölgesine de epilasyon yaptırmak istiyorsa ilk olarak hormonsal değerlerine baktırması gerekir. Bunun için de bir dermatoloji uzmanına başvurmalı ve tüylenme sebebini öğrenmelidir. Bunun tespiti için de çeşitli tahlil ve araştırılmalar yapılması gerekir. Ayrıca epilasyona gelmeden önce tüylerin sarartılmaması, cımbız, ağda ya da iple kökten alınmaması önemlidir.

Erkeklere epilasyon yapılır mı?

Evet, epilasyon kadın, erkek fark etmeksizin istenmeyen tüylerinden kurtulmak isteyen herkes için doğru tercihtir.

Epilasyondan sonra nelere dikkat edilmelidir?

  • Epilasyondan sonraki 2 gün boyunca direkt olarak güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır.
  • Epilasyondan solaryuma girilmemelidir.
  • Yüz bölgesine epilasyon yapılmışsa yüksek faktörlü güneş kremleri sürülmeden dışarı çıkılmamalıdır.
  • Seans aralarında güneşlenerek ten rengi koyulaşmışsa ten rengi normale dönene kadar epilasyon seansı ertelenmelidir.
  • Epilasyondan sonraki 2 gün cildin tahriş olmasına yol açacak peeling gibi işlemler yapılmamalıdır.
  • Epilasyondan sonra kıl kökleri 10 -20 gün içerisinde uzar ve kendiliğinden dökülür.
  • Epilasyon seans aralıkları yüz için 4 hafta, vücut bölgeleri için 4 – 8 hafta arasında değişmektedir.
  • Epilasyon seanslarına düzenli olarak gitmek gerekir, seanslar aksatılırsa ya da düzensiz gidilirse kıl azalma oranı olumsuz etkilenir.

Whatsapp

Telefonunuzda daha hızlı yanıt almak için Whatsapp aracılığıyla bize bir mesaj gönderin!

FİYAT AL

Fiyat Bilgisi Almak için Lütfen Formu Doldurunuz!!
Doğalife Güzellik Salonu sizi yepyeni bir dünyaya davet ediyor!

Instagram